Film / Jan Šípek / KLIMATICKÁ SPRAVEDLNOST

23-more-lode-dest_male_wb

3.2.2015 / 18:00 / filmová projekce / dokument / Jan Šípek

Přijďte do Klubovny na projekci dokumentárního filmu Jana Šípka o Filipínách po změně klimatu.

Oceán se oteplil a začaly být častější tropické bouře. Tajfun Haiyan, který zasáhl v roce 2013 Filipíny, připravil o domov 4 milióny lidí. Dobré mediální pokrytí katastrofy přineslo náklonnost médií a ve sbírce české Adry se vybralo asi 8 milionů. Katka a Jana si jedou na Filipíny pro hluboké lidské příběhy a taky zkontrolovat projekty. Dostávajíale zprávu o situaci světa, jehož klima se změnilo.

 

účinkují: Jana Škubalová, Kateřina Piechowicz, Václav Cílek

režie, kamera: Jan Šípek

střih: Kateřina Krutská-Vrbová

zvuk: Michaela Casková

Česká televize, 2014

 

O autorovi:

honza_sipek-cb-web-foto-michaela_caskova

JAN ŠÍPEK

dokumentarista (*1982). Od focení a psaní se postupně dostal k rádiu a pak k dokumentárnímu filmu. Studoval na Katedře dokumentární tvorby (famu). Výrazný celovečerní dokument Souboj s mozkem (2009) získal zvláštní uznání v sekci Česká radost na MFDF Jihlava. Připravuje film o vědcích a meditaci. Na dalších dokumentech spolupracuje jako kameraman.

Filmografie:

Anima, 2006

Koněv, 2006

Ty jsi to, 2007

Přítomný okamžik, 2008

Souboj s Mozkem, 2009

Porucha, 2011

Pivní řeči, 2014

podrobná filmografie